Αρχική σελίδα » Προβολή Εκδηλώσεων » Προβολή Εκδήλωσης

Προβολή Εκδήλωσης

13.06.2019

Σεμινάριο «Εισαγωγή στην ανάλυση κειμένων με το MATLAB» 19/6/2019 10:00 - 13:00 Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημιούπολη


Το Εργαστήριο πολυμέσων για την επεξεργασία λόγου και κειμένων του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΝΤΩΡ ΕΛΛΑΣ διοργανώνει εργαστηριακό σεμινάριο με τίτλο:

«Εισαγωγή στην ανάλυση κειμένων με το MATLAB»
“Introduction to Text Analytics with MATLAB”

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο, αναπτύσσονται βήμα-βήμα μέσω παραδειγμάτων τα οποία θα εκτελούνται συγχρόνως από τον εισηγητή Ζαχαρία Γκέτση (από την Μέντωρ Ελλάς) και τους εκπαιδευόμενους μέσα στο MATLAB. 

Μετά από μια σύντομη θεωρητική εισαγωγή στην υπολογιστική επεξεργασία γλωσσών από τον καθ. Γιώργο Μικρό, διευθυντή του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Υφολογίας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν σε επαφή με το MATLAB, τόσο ως περιβάλλον ανάλυσης, όσο και ως γλώσσα προγραμματισμού και θα δουν πώς μπορούν να εξορύξουν κείμενα από διαφορετικές πηγές (HTML, PDF, Word, csv, αρχεία Excel), να τα προετοιμάσουν για ανάλυση (Clean Text Data, Identify Tokens, Word and N-Gram Counting) να τα οπτικοποιήσουν (ως συννεφόλεξα κ.α.), καθώς και να αναλύσουν δεδομένα κειμένου με τεχνικές μηχανικής μάθησης (Topic Modeling, Sentiment Analysis, Text Classification).

Απευθύνεται: Αποκλειστικά στο προσωπικό του Πανεπιστημίου (μέλη ΔΕΠ, Διοικητικό Προσωπικό, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και ΕΤΕΠ.) και αν υπάρξουν θέσεις και σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ.

Ημερομηνία & τόπος: Τετάρτη, 19/6/2019 και ώρες 10:00-14:00 στην Αίθουσα 643 του Εργαστήριο πολυμέσων για την επεξεργασία λόγου και κειμένων του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας - Φιλοσοφική - Πανεπιστημιούπολη.
Κόστος συμμετοχής: δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής
Αίτηση συμμετοχής: Μέχρι την Παρασκευή 14/6/2019 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην διεύθυνση:

https://forms.gle/9xEtsi5Q6Twtu6k37

Τη Δευτέρα 17/6/2019 θα δοθεί απάντηση προς όλους σχετικά με τη δυνατότητα ή όχι συμμετοχής τους.

Βεβαίωση παρακολούθησης: χορηγείται.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στη διεύθυνση: multimedialab@frl.uoa.gr